Abborre med sommarkantareller, gulbeta, sparrispotatis, citrontimjan och citronvarbena sabayone

I Meny vecka 33 2008

4 pers

4 abborrar, 300 g urtagna och fjällade
8 små gulbetor
1 näve krondill
1 näve citrontimjan
200 g sommarkantareller
2 scharlottenlökar, hackade
20 sparrispotatisar
2 äggulor
2 tsk god vinäger
1 msk skirat smör
5 blad citronvarbena


Koka gulbetora i vatten med salt, krondill och en skvätt vinäger tills klara. Koka sparrispotatis försiktigt i saltat vatten.
Båda sakerna kan göras i förväg. Fräs kantarellerna i lite olja på hög värme. Krydda med salt och peppar, dra åt sidan klicka på lite smör och slå på den hackade scharlottenlöken. Strö svampen över fisken, dela ner potatisen och tillsätt dom och betorna till paketet. Strö över citrontimjan och baka i ugn på 200 grader i 5 minuter. Vispa äggulorna med vinägern 1 msk vatten och salt och peppar tills fluffig. Vispa under värmning försiktigt tills varm. Akta så att inte äggen koagulerar. Dra åt sidan och vispa i det klarade smöret . Hacka citronvarbenan fint och lägg i den. Smaka upp den med salt och peppar. Servera.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista