Karljohanssnacks

4 port

Dippsås:
3 dl gräddfil
saft av ½ citron
1 mindre rödlök, hackad
1 knippa gräslök, hackad
salt och cayennepeppar
2 l (400 g) färsk karljohan
salt
malen vitpeppar
½ dl vetemjöl
2 ägg
1½ dl finsiktat ströbröd
50 g smör

Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen. Ställ den svalt. Skär svampen i skivor, salta och peppra och låt stå någon minut. Doppa sedan svampskivorna först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek skivorna sakta i smör tills de är riktigt knapriga. Salta lätt. Servera tillsammans med dippsåsen.
Tips: Det går även utmärkt att fritera de panerade svampskivorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista