Matfrågan vecka 34 2008

Vem är författaren?

Torgny Wennberg hade gett honom portkoden och han balanserade pizzakartongerna på ena knäet medan han knappade in siffrorna. Portlåset surrade och han tryckte upp dörren. En tavla med namn informerade om att Torgny bodde på andra våningen och eftersom det var svårt att få upp hissens gallergrind med händerna fulla av pizza bestämde han sig för att ta trapporna. Det fanns tre lägenhetsdörrar på våningsplanet och han tryckte på dörrklockan till den vänstra. I nästa ögonblick blev den lilla ljuspunkten i mitten av dörrögat svart och Kristoffer förstod att Torgny tittade på honom genom det lilla hålet. Han log lite och i nästa stund öppnades dörren. Kristoffer log lite bredare.
”Hej, här kommer jag med pizza.”
Torgny Wennberg stod alldeles stilla och stirrade på honom. Inte med en rörelse visade han att han tänkte släppa in honom och hans ansiktsuttryck gjorde Kristoffer osäker.
”Det var jag som ringde förut om du minns, för nån timme sen, jag som ville ställa lite frågor.”
Han fick inget svar. Istället slog Torgny Wennberg handen för munnen. Kristoffer blev villrådig, kanske var han sjuk på något vis. De djupa fårorna i det orakade ansiktet vittnade om ett hårt leverne. Håret var grått och yvigt och handen som lagts för munnen skakade betänkligt. En unken, inrökt lukt nästlade sig in i pizzadoften och Kristoffer började ångra att han gått dit.

Rätt svar förra veckan:
Jena Lapidus

Vinnare:
Marie Lindblad, Karlskrona
Anders Eriksson, Umeå
Alexander Nordin, Uppsala
Johanna Salomonsson, Bodafors
Kerstin Ankarsten Claesson och Ingvar Claesson, Motala


Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den        
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista