Macaroni and cheese

I Meny vecka 35 2008

4 port 
 
Det här är alla amerikanska ungars favoriträtt. Den svenska versionen får dessutom ett lager köttfärssås i botten. Helt vegetarisk blir den naturligtvis utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken.
  
4 dl makaroner
1 sats god köttfärssås

Ostsås:
1 msk svenskt smör
1 msk mjöl
4-5 dl mjölk, 3 %
1+½ dl riven ost
salt och vitpeppar
 
 
Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät. Tag kastrullen av värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaroniröran. Toppa med resten av osten. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i 20 minuter eller tills makaronin fått fin färg och alltsammans är genomhett.
 
 
 
 


  
 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".