GA XAO MAN VOI GUNG

kyckling med färsk ingefära

I Meny vecka 35 2008

4-6 port

4 kycklingfiléer i strimlor el. motsvarande mängd
benfritt färskt kycklingkött, skuret i mindre bitar
2 msk olja till stekning

Marinad:
2 msk fisksås
1 msk soja el. hoisinsås
1 msk råsocker el. honung
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk finskuren salladslök
2 msk finhackad färsk ingefära
½ citrongrässtjälk, finhackad

Ännu en ”allt i ett - variant. Kyckling är vanligast, men kött och fisk fungerar lika bra. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg ner kycklingbitarna. Rör om ordentligt, täck över och ställ svalt en stund. Kycklingbitarna kan ligga i marinaden från en halvtimme upp till några timmar utan att kvalitén försämras. Hetta upp oljan i en låg vid panna med tjock botten. Fräs kycklingbitarna på medelstark värme tills de är gyllenbruna och genomstekta. Häll över eventuell resterande marinad allteftersom. Lägg upp på fat och servera med någon eller några sorters bräserade grönsaker.  


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista