Knaprig skånsk senapsgurka

I Meny vecka 35 2008

1 kg Västeråsgurkor (ca 15 st.)
3 msk senapsfrön, gula el. svarta
dillkronor
1 bit pepparrot (25 g)

Ättikslag:
2 dl ättiksprit
3 dl vatten
4½ dl socker
1 dl salt

Skölj och borsta gurkorna. Skär gurkorna i ½ cm tjocka skivor och varva dem med sköljda dillkronor och senapsfrön i rena glasburkar, sköljda med natriumbensoat. Blanda ingredienserna till ättikslagen och rör då och då, så att socker och salt löser sig. Lagen måste täcka helt. Överst läggs pepparroten skuren i små tärningar. Sätt på lock. Förvara gurkorna svalt. De är färdiga efter ca 3 veckor.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".