Matfrågan vecka 36

Vem är författaren?

Sebbe lägger ifrån sig besticken och säger att det är en äcklig moja i cannellonin. Han trycker på pastaröret med gaffeln och ser upprört på Mats medan det väller ut vit ost fyllning i ändarna.
Mats tar med sin gaffel och smakar på fyll ingen och säger att den är precis som den ska och att det är förstås inte den ketchup och köttfärspasta som Sebbe är van vid.
”Man kan äta skinnet”, säger Molly. ”Det gör jag. Man kan trycka bort den där geggamojan. Jag äter skinnet och såsen.”
Mia och Johanna brister i skratt och säger att en så här rolig middag har de inte haft på evigheter.
”Jodå, så här mysigt har vi det nästan jämt”, säger Mats. Han drar till sig Sebbes tallrik och slevar hetsigt i sig fyllningen som runnit ut.
”Men jag kan ta såsen”, protesterar Sebbe varvid Mats ställer fram tallriken åt honom igen med en duns.
”Ta det lugnt!, säger jag när jag ser hur Sebbe ångrar att han sa något överhuvudtaget. ”Du kan väl ta det lite lugnt. Tänk på att barnen är jättetrötta.”
Mats svarar inte utan skyfflar i sig sin risotto med blicken i bordet. Jag tar också några tuggor av min pasta som plötsligt tappat det som jag först tyckte att den hade. Förmodligen äter jag någon turistskit och jag ska strunta i sms:et till Lisa.
Jag tar två djupa klunkar vin i rad och tänker att om jag dricker hela karaffen, här nu på stört, blir jag medvetslös då? Slipper jag ifrån? Får jag en paus?  
Och jag lyssnar på vågbruset från stranden och tänker att det är ju en annan möjlighet: Att bara gå längre och längre ut och uppslukas i det svarta, ilskna havet.
Var som helst men inte här.
Vad som helst men inte det här.

Rätt svar förra veckan: Maria Ernestam

Vinnare:
Henrik Christensson, Södra Sandby
Lena Andersson, Saltsjöbaden
Britta Ingevall, Västerås
Ingrid och Olof Ernestam, Frillesås

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 10 september.       
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".