Rabarbermuffins med smak av kvanne

I Meny vecka 19 2003
2 ägg 2½ dl mjölk 1 krm salt 3¾ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2½ dl brun farin 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 2-3 dl tärnade rabarber + 2 msk finskuren kvanne Vispa ägg, mjölk och salt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-blandningen. Smält smöret och rör ner i smeten, vänd i rabarbern och kvannen. Fördela smeten i smorda muffinformar, men fyll inte ända upp. Grädda mitt i ugnen på 200° ca 20 minuter. Ät dem ljumma överströdda med florsocker, och/eller lite rabarberkompott ovanpå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".