Bröderna Lennart och Göran Jarander har odlad potatis i 30 år på gården i Skänninge

Dillkött på rådjur

I Meny vecka 36 2008

1½ kg rådjurskött
1 l buljong (2 köttbuljongstärningar)
4-5 persiljestjälkar
4-5 dillkvistar
4-5 hela vitpepparkorn
1½ tsk salt
1 gul lök

Sås:
3 msk vetemjöl
50 g smör
6 dl av den silade buljongen
2 msk matättika
1½ tsk socker
½ dl grädde
1 äggula
1 dl hackad dill
1-2 msk pressad citron

Koka rådjursköttet tillsammans med salt, vitpepparkorn, matättikan, sockret och löken i buljongen. Låt köttet svalna i buljongen, mät upp och sila buljongen. Smält smöret och strö över mjölet. Rör om och späd med buljongen. Tag av kastrullen från spisen och rör ner äggulan och grädden. Tillsätt citron och dill samt köttet i lagom bitar. Värm upp men låt det ej koka. Serveras med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".