Citrondoftande älgbiffar fyllda med rökt skinka och Västerbottensost

4 port

citron och rosmarin, ger en fräsch smak åt dessa färsbiffar
1 dl havregryn
1 dl mjölk
700 g älgfärs
1 ägg
½ tsk rosmarin
1 citron, saften samt det gula av skalet
2 vitlöksklyftor, hackade
salt, svartpeppar
8 bitar Västerbottensost
8 bitar Vindelrökt skinka
smör till stekning

Till servering:
2 dl matyoghurt

Blanda havregryn och mjölk, låt stå 5 minuter. Blanda färs med salt och peppar, rör ner ägg, rosmarin, citron, vitlök och havreblandningen. Platta ut till 8 rundlar, fyll med ost och skinka och vik ihop till biffar. Var noga med att försluta skarvarna så att osten inte sipprar ut. Stek biffarna gyllene i smör tills köttsaften som tränger upp är nästan genomskinlig. Servera med ruccolamos och matyoghurt.