Morotssallad med bulgur och ingefärsyoghurt

4 port

4 stora knippmorötter, skalade
4 små morötter
4 rädisor
2 dl bulgur
4 dl kycklingbuljong
1 citron, skalet
2 dl matyoghurt
2 tsk honung
1 msk riven ingefära
½ rödlök, skalad
olivolja
salt och svartpeppar

Garnering:
¼ ask babyspenat
12 dillvippor
½ ask smörgåskrasse

Skär knippmorötterna på längden. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Baka i ugnen på 150° ca 30 minuter tills morötterna är mjuka. Låt svalna. Skiva dom små morötterna och rädisorna tunt. Lägg i isvatten. Koka bulgur mjuk i kycklingbuljong. Sila av och låt svalna, blanda med citronskal, olivolja och salt. Blanda matyoghurt med honung och ingefära. Smaka av med salt och svartpeppar. Skiva löken tunt. Lägg upp på tallrik och garnera med färska örter. Ringla över lite olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

Tom Sjöstedt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista