Lantsallad med smörstekta kantareller och Västerbottensostkrutonger

I Meny vecka 37 2008

En skön sensommarsallad, kanske till kräftskivan. Kantareller och Västerbottensost är en ljuvlig smakkombination. Om kantarellerna är svåra att hitta går de att byta ut mot annan färsk svamp. Salladsbesticken på bilden är formgivna av Tore Wretman.

4 port

5 dl bröd, rivet i bitar
1 msk rapsolja
2 dl Västerbottensost, riven
200 g kantareller
smör till stekning
1 liten gurka
2 tomater
2 avokador
1 liten rödlök
300 g blandad sallad
½ citron
flinsalt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut brödet på en plåt, ringla över olja och strö på ost. Grädda 5-10 minuter tills krutongerna fått fin färg. Stek kantarellerna gyllenbruna i smör, salta och peppra. Låt svalna något. Skär gurka, tomater, avokador och lök i strimlor, blanda med sallad och pressa över citron. Blanda i kantarellerna. Smaka av med salt och peppar. Strö över krutongerna.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista