Matfrågan vecka 40

Vem är författaren?

Köket innehöll all tänkbar utrustning runt en skinande ren fransk gourmetspis med gasugn, en Corradi Chateau 120 som han aldrig hört talas om och som hon möjligen kokat tevatten på.
Däremot betraktade han med respekt hennes espressobryggare som stod på en särskild bänk. Hon hade en maskin av märket Jura Impressa x7 med vidhängande mjölkkylare. Maskinen tycktes också oanvänd och hade förmodligen funnits i köket då hon köpte lägenheten. Han visste att en Jura var espressovärldens motsvarighet till Rolls Royce – en proffsapparat för hemmabruk som kostade drygt 70 000 kronor. Själv hade han en espressobryggare av betydligt enklare 3 500 kronor – en av de få extravaganta investeringar han någonsin gjort i sitt eget hushåll.
Kylskåpet innehöll en öppnad mjölkförpackning, ost, smör, kaviar och en halvtom burk saltgurka. Skafferiet innehöll fyra halvtomma burkar vitamintabletter, tepåsar, kaffe till en helt vanlig dussinbryggare på diskbänken, två limpor och en påse skorpor. På köksbordet fanns en korg med äpplen. Frysen innehöll en fiskgratäng och tre baconpajer. Det var den sammanlagda mängden föda som Mikael hittade i lägenheten. I skräppåsen under diskbänken intill gourmetspisen hittade han flera tomma omslagspapper till Billys Pan Pizza.
Arrangemanget saknade proportioner. Hon hade stulit några miljarder och skaffat sig en lägenhet med plats för ett hov. Men hon hade bara behov av de tre rum som hon möblerat. De återstående arton rummen stod tomma och öde.  
Rätt svar förra veckan:
Johan Theorin

Vinnare:
Mia Wikner, Rottneros
Birgitta Fransson, Hägersten
Lena Bellander, Stånga
Elisabeth Löfwamder, Onsala


Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 8 oktober.        
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista