Varmrökt laxröra

I Meny vecka 21 2003
500 g varmrökt lax (skinnfri o. urbenad) 1 dl hackad dill och gräslök 2 hackade salladslökar 1½ msk bostongurka 1 msk hackad kapris (kan uteslutas) salt och nymalen peppar 2 msk creme fraiche ½ burk kesella (mager) 1 msk lättmajonnäs ev. lite citronsaft Ta fram den varmrökta laxen, se till att alla ben är borta. Lägg ner laxköttet i en bunke, plocka sönder laxköttet med 2 gafflar, salta och peppra. Tillsätt de hackade örterna, salladslöken, bostongurka, kapris, creme fraiche, kesella och majonnäs. Gaffelmosa det hela tills det liknar en röra, men arbeta inte allt för mycket. Skulle röran kännas lite torr, så tillsätt gärna lite mera creme fraiche eller majonnäs. Smaka av med ev. mera nymalen peppar och gärna lite citronsaft. Röran passar bra till sparris eller ett grillrostat lantbröd, gärna toppat med lite laxrom eller dylikt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".