Raggmunk eller rårakor

Tore Wretmans grundrecpt som verkligen går tillbaka till grunden.

I Meny vecka 41 2008

10 stora potatisar av god kvalitet rivs ner i ett kärl.

Man blandar i två hela ägg, 1 tsk salt och en aning vatten om man tycker att det behövs, smeten ska vara rinnande.

I en gjutjärnspanna smälter man gott stekflott och klickar en sked av smeten i pannan, brer ut den över botten med stekspaden och då raggmunken – som ska vara något större än en plätt – är vackert brun, vänder man på den och steker knaprigt innan man ger sig till att steka raggmunkarna.

Dels ska de serveras direkt ur pannan, dels får man det bästa flottet från nystekt fläsk. Många vill ha lingon till, andra föredrar äppelmos. 

Svensk Husmanskost
Tore Wretman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".