Östgötska raggmunkar

En regional variant på en svensk klassiker.

I Meny vecka 41 2008

4 port

1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
7-8 hg potatis
ca 1 tsk salt
1 gnutta socker

Till stekning:
margarin eller smör

Blanda samman vetemjöl, salt och lite av mjölken så att det blir en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Skölj och skala potatisen och riv den ganska fint. Blanda efter hand ner den rivna potatisen i äggsmeten så att den inte mörknar. Hetta upp fettet i stekpannan. Klicka i lite smet (ca 1 träslev) och bred ut den. Grädda dem guldbruna på båda sidor. Servera med lingonsylt och råkostsallad, eventuellt lite stekt fläsk. Stek fläsket först om ni har en stekpanna som vill ta fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".