Gratinerade havskräftor à la Åstol

I Meny vecka 42 2008

20 färska havskräftor
1½ dl 2 msk malen fänkål
1 knippa dill, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm stött rosmarin
300 g plockad och väl sköljd spenat
2 fint skivade schalottenlökar
3 msk olivolja
salt
nymalen vitpeppar

Ta av och skala havskräftstjärtarna. Skrapa ut smör och ev. romämne ur huvudskölden och blanda detta med crème fraiche, senap, fänkål, dill, vitlök och rosmarin. Låt stå en stund så att kryddorna hinner utveckla sin smak. Bryn under tiden kräftstjärtarna hastigt i en het panna. Stek också hastigt spenat och schalottenlök i olivoljan, salta och peppra. Fördela spenaten i fyra skålar eller djupa tallrikar, lägg på kräftstjärtarna och fördela dressingen över dem. Gratinera under grillelementet tills det hela fått vacker färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".