Waldorfsallad

I Meny vecka 42 2008

2 gröna äpplen
2 msk apple sours
Skiva äpplena tunt och lägg i vaccpåsar. Häll i apple sours. Vacca hårt.

½ rotselleri, skalade
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
grädde, mjölk
Skär rotsellerin i små bitar. Fräs lök och vitlök. Lägg i rotselleri, slå på mjölk och grädde så att det precis täcker rotsellerin. Koka rotsellerin mjuk, mixa till en slät kräm med lite av gräddmjölken.

1 huvud frissésallad
2 dl valnötter
2 citroner
2 schalottenlökar, skalade
olivolja
Rosta valnötterna i ugn med salt och peppar. Plocka salladen, bara de ljusa bladen och lägg i kallt vatten. Pressa citronerna och hacka löken fint. Blanda samman lök, citron och tillsätt olja. Vänd runt salladen precis innan servering.
Toppa med riven fryst ankleverterrine. Gjord på svensk anklever.

Christian Hellberg
Årets kock 2001

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".