Ugnsstekt gäddfilé med kryddsmör

I Meny vecka 22 2003
4 port 2 gäddfiléer (ca 600 g) 2 tsk salt Kryddsmör: 50 g smör 1 fiskbuljongtärning 1 tsk kyndel 1 tsk dragon 1 bunt persilja 1 msk torr vermouth Strö salt på gäddfiléerna. Rör smöret mjukt. Smula ner buljongtärningen i smöret. Stöt örtkryddorna i mortel och finhacka persiljan. Tillsätt det kryddgröna och vermouthen. Bryn lite kryddsmör mellan gäddfiléerna och lägg resten ovanpå. Lägg gäddfiléerna i en ugnssäker form och stek i ugn, 200º, ca 30 minuter. Ös fisken då och då. Servera med kokt, gärna pressad, potatis och grönsaker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".