Fylld ugnsstekt gäddfilé

I Meny vecka 22 2003
4 port 2 gäddfiléer (ca 600 g) 2 tsk salt Till fyllning: 2 gula lökar smör eller margarin 200 g färska champinjoner 1 liten burk champinjonkräm 1 dl finhackad persilja salt, peppar 2 dl fiskbuljong (vatten + ½ fiskbuljongtärning) Strö salt på gäddfiléerna. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett tills den blir mjuk och genomskinlig. Hacka champinjonerna fint och blanda ner dem i löken. Låt dem fräsa med tills all fuktighet avdunstat. Blanda ner champinjonkrämen och tillsätt persilja. Smaksätt med salt och peppar. Lägg en gäddfilé i en smord ugnssäker form. Bred fyllningen ovanpå och lägg den andra gäddfilén över. Stek fisken i ugn, 200º, ca 30 minuter. Ös med fiskbuljong under stekningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".