Pepparrotsgädda

I Meny vecka 22 2003
4 port 1-1¼ kg gädda 1 msk salt Ta till varje liter vatten: 1 msk salt ½ gul lök i skivor 5 vitpepparkorn persilja Till garnering: persilja 1 citron Rensa fisken, ta bort gälarna och klipp bort fenorna men spara ryggfenan. Fisken behöver inte fjällas. Gnid in den med salt och låt den ligga ca 10 minuter. Skölj fisken och lägg den i fiskkastrull (eller en långpanna med höga kanter). Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker fisken. Sjud upp vattnet och skumma väl. Tillsätt salt, lök, vitpepparkorn och persilja. Sjud fisken ca 25 minuter eller tills den känns färdig och ryggfenan lossnar. Häll av fiskspadet och garnera fisken med persilja och citron. Servera med smält smör, pepparrot och kokt potatis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".