Rotsakscurry

I Meny vecka 43 2008

300 g kålrötter
200 g morötter
200 g rotpersilja eller palsternacka
1 purjolök
1 gul och 1 grön paprika (urkärnad)
1 msk färsk riven ingefära
1 msk currypasta eller pulver
2 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosgrädde eller mjölk
2 msk sweet chilisås
salt

Skala rotsakerna och skär dem i medelstora tärningar, skär paprikan i ca 1½ x1½ cm stora tärningar. Skölj och skär purjolöken i 1 cm stora skivor. Värm lite olja i en rymlig gryta och fräs grönsakerna däri, tills de börjar få färg. Tillsätt currypasta eller pulver och fräs med en liten stund.
Häll på kokosmjölken och buljongen, låt det hela puttra i ca 10-15 minuter på svag värme. Smaka av med ev. mer salt, rivet limeskal och sweet chilisås. Rosta gärna lite cashew- eller jordnötter och strö över den färdiga grytan även en nypa malen eller stött kardemumma passar bra här. Servera med jasminris eller nudlar. Vill man, så kan man servera kyckling eller lax här till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista