Fylld sellerisnitsel a’la cordon bleu

I Meny vecka 43 2008

1 stor rotselleri
2 msk citronsaft
4 skivor ost som t.ex. grevé eller prästost
4 skivor rökt skinka
1 msk stark svensk senap eller Dijonsenap
ca 4-5 msk vetemjöl
1-2 ägg
ca 100 g ströbröd el. gärna pancobröd från asiatiska hyllan
1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
smör och rapsolja att steka med

Skala rotsellerin och skär den sedan i ca ½-1 cm tjocka skivor, du behöver 8 skivor för 4 personer. Koka skivorna 4- 5 minuter i saltat vatten med några droppar citronsaft i. Ta upp skivorna och låt de rinna av på hushållspapper. Lägg ut 4 skivor på arbetsbänken och  pensla lite senap på varje, lägg sedan på 1 skiva ost och 1 skiva skinka och täck med resterande selleriskiva.
Gör i ordning paneringen:
Ta fram 3 skålar en med vetemjöl, en med ägg och en med ströbröd, blandad med timjan. Doppa nu de färdiga snitslarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till att paneringen fäster bra och inneslutar det goda! Stek snitslarna gyllene i smör- och rapsolja. Här passar det med en svamp- eller tomatsås och ris eller pasta till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".