Citrussocker med färska örter (till frukt och bär)

I Meny vecka 24 2003 - Karin Fransson
Citrussocker är gott till all frukt, att strö över jordgubbar eller att sätta frisk och exotisk fart på en fruktsallad. 1 lime 4 msk strösocker 1 msk rårörsocker 1 kvist basilika (bara bladen) 1 kvist färsk dragon (bara bladen) 5 blad citronmeliss eller mynta Tvätta limefrukten och citronen, riv skalet fint. Blanda med socker. Hacka örterna ganska fint och blanda med citrussockret. Använd gärna dina rentvättade händer och nyp ihop det hela, då blandar sig smakerna med varandra. Strö det över färsk frukt (gärna jordgubbar) men även melon och nektariner blir supergoda!!!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".