Krämig färskpotatis, ansjovis- och gräslöksgrädde

I Meny vecka 24 2003 - Karin Fransson
800 g färskpotatis (små fina) 50 g ansjovis eller sardeller 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 2 msk matlagningsyoghurt 2 knippen gräslök (skuren i fina ringar) salt och svartpeppar 3 msk färsk riven parmesan eller annan lagrad ost Tvätta och borsta potatisen, koka den i saltat vatten. Mosa ansjovisen med en gaffel och lägg den i en djup panna. Häll på grädden och crème fraichen och låt det koka upp och sjuda 2-3 minuter. Salta och peppra lite lätt, dra av och rör ner yoghurten. Häll av potatisen, låt den ånga av sig lite på spisen och lägg ner den i ansjovissåsen. Skaka runt så såsen lägger sig runt omkring potatisen, strö i gräslöken och den rivna osten samt lite mera svartpeppar. Njut potatisen som den är eller servera tillsammans med halstrad strömming.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".