Saft på svarta vinbärsblad

Publicerat måndag 16 juni 2003 kl 10.25
I Meny vecka 25 2003
1½ l svarta vinbärsblad. 2 citroner 1½ l vatten 1½ l socker 30 g citronsyra Skölj bladen och låt dem rinna av. Lägg dem i ett stort krus eller en rostfri kastrull. Tvätta citronerna väl och skär dem i skivor. Lägg dem ovanpå bladen. Koka upp vatten och socker, blanda i citronsyran och häll den heta lagen över blad och citronskivor. Täck med tallrik eller lock och låt stå i två dygn, gärna ytterligare ett dygn om man har en sval plats. Sila av och häll på flaskor. Samma recept kan användas till fläderblom eller rabarber. Då behövs det 30 fläderblomsklasar eller 5-6 rejäla rabarberstjälkar i skivor. Sanna Töringe
Skriv ut