Citronmarinad till lax

I Meny vecka 24 2003
rivet skal och saft från 1 citron ½-1 dl vittvin ½–1 tsk salt ½ tsk honung 1 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl hackade färska örter som rosmarin, timjan, persilja Blanda samman marinaden, ta gärna matberedaren. Marinera laxbitar med den i ca 1-2 timmar på sval plats. Dubbelvik aluminiumfolie. Lägg 2 salladslökar, lättkokt skivad färskpotatis och 2 halverade körsbärstomater på varje. Placera 1 laxbit ovanpå, droppa över lite av marinaden och toppa med en klick smör. Nyp ihop foliet till ett paket och lägg på grillen i ca 10 minuter. Öppna och känn den härliga doften som strömmar ut!!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".