Jordgubbs- och yoghurtglass

I Meny vecka 26, 2003
4-6 port 8 dl frysta osockrade jordgubbar (400g) 2 dl naturell yoghurt 1 dl strösocker 3 msk färskpressad citronsaft färska jordgubbar till garnering söta rån till servering Låt bären tina en aning. Mixa samtliga ingredienser. Kör i glassmaskin i cirka en halvtimme, eller ställ in i skål i frysen och rör om varje kvart till krämig glasskonsistens. Gör man glassen för hand kan det vara svårt att beräkna infrysningstiden, man får pröva sig fram. Täck med plastfolie. Tina lite och rör om före servering. Spara helst inte längre än två dagar i frysen (det går att äta den senare, men risken är att den med tiden blir hård och isig). Garnera med färska bär och servera med söta rån. Jens Linder ur boken 'Bara Bär'
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".