Sallad till julbordet

I Meny vecka 51 2008
En krispig sallad som passar till all slags mat.

4 port

ca 6-7 stora blad färsk grönkål, mängden beror på
hur mycket du vill göra
1-2 goda svenska äpplen
valnötter, solrosfrön eller andra favoritnötter
kallpressad rapsolja
vinäger av valfri sort, t.ex. vitvinsvarianten
salt och peppar
russin eller parmesanost om så önskas

Finhacka kålen gärna i matberedare. Tillsätt hackade äpplen och nötter. Häll över olja och vinäger (snåla inte med oljan, tänk på vitaminutfallet). Salta och peppra efter smak. Blir en krispig sallad med mycket tuggmotstånd, gott till all slags mat och blir en härlig grönrätt på julbordet där det ibland blir lite skralt med färska grönsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".