Stekta ankbröst med blomkålspuré

I Meny vecka 2 2009

Ankbröst är mycket gott. Köttet är ganska fett men det är just det som ger den fina smaken.

2-3 ankbröst beroende på storlek
gourmetsalt och nymalen svartpeppar
god olivolja

Skär ett rutmönster i skinnet på ankbröstens feta sida. Gnid in dem med salt och peppar. Stek i en het panna utan fett med början av skinnsidan neråt i ca 5- 7 minuter, vänd och stek ytterligare 5 minuter. Skinnet ska bli knaprigt och köttet ljust rosa.  Låt vila och skär sedan upp brösten i sneda skivor.

Blomkålspuré:
1 blomkålshuvud
2-3 msk smör
2 msk yoghurt naturell eller crème fraiche
salt och nymalen svartpeppar

Skär bort stammen från blomkålshuvudet och dela det i mindre bitar.  Koka bitarna riktigt mjuka i vatten. Mixa sedan alla ingredienser till en slät puré. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera med skivor av ankbröst och lite jungfrusallad.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".