Ljummen sallad med lammfilé och lingondressing

I Meny vecka 2 2009

Rosastekt lammfilé med min lingondressing är en riktig delikatess.  Använd säsongens grönsaker

600 g lammfilé
smör 
1 liter kantareller eller trattkantareller
200 g haricots verts
1 ask jungfrusallad
1 bit rödkål i mycket tunna strimlor

Lingondressing:
3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1½ dl lingon 
salt och nymalen svartpeppar

Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra lammfilén runtom. Bryn den i pannan på alla sidor, ca 5-7 minuter för fint rosa kött. Lägg åt sidan att vila. Stek kantarellerna, först i torr panna och tillsätt sedan en klick smör. Salta och peppra. Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av och skölj i iskallt vatten. Stek rödkålen hastigt så den mjuknar något i lite olja, tillsätt eventuellt en nypa strösocker. Hetta upp olivolja och balsamvinäger till dressingen. Tag grytan från plattan och tillsätt lingonen. Blanda rödkål, sallad, haricots verts och kantareller på ett fat. Skär upp lammfilén i fina skivor och lägg på dem på salladen. Häll på lingondressingen och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".