Råraka med potatis och gul morot

I Meny vecka 2 2009

4 väl tvättade (skrapade) bakpotatisar samt 4 skalade gula morrötter.
Riv på grova delen av rivjärnet och blanda med salt,peppar,timjan och
rosmarin efter behag och tycke. Stek i lite smör och olja tills rårakan blir krispig och servera med valfria tillbehör förslagsvis löjrom, vispad crème fraiche och hackad rödlök.

Honungsrostade rotfrukter

Skala och skär upp bitar på förslagsvis ca 5 cm av morrötter gula och röda samt palsternacka. Blanda med matolja, salt, peppar och gärna några kvistar av backtimjan. Häll över flytande honung och rosta av i ugn på ca 200 grader i ca 20 minuter.
P.S. Min matlagning är förvisso oftast sund men inte såsfri dock chosefri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".