Bruschetta med ädelost och lufttorkad skinka

6-8 port
12 skivor grov baguette
raps- eller olivolja

Balsamvinägersirap:
1 msk smör
1dl balsamvinäger
1 dryg msk socker eller honung
1 msk färsk riven ingefära
200 g ädelost (rumstempererad)
½-1 dl mascarponeost

Fyllning:
ca 12 pecannötter ( gärna rostade)
6 skivor lufttorkad skinka

Smält smöret och rör ner sockret, låt det fräsa en liten stund tills sockret smält. Häll ner balsamvinäger och den rivna ingefäran. Låt det koka ihop tills det börjar bli lätt simmigt, dvs. sirapskonsistens. Blanda ihop ädelosten med mascarponeosten, smaka av med nymalen svartpeppar.
Skär baguetten i riktigt tunna skivor, (det går bra om baguetten är lätt frysen). Pensla skivorna med lite olja, lägg dem på en ugnsplåt, klädd med bakpapper. Sätt in plåten i 220° i ca 2-3 minuter, eller tills brödet fått färg och är helt torr. Lägg en klick av oströran på en skiva baguette, strö över rostade pecannötter och några droppar balsamsirap. Lägg sist på ½ skiva lufttorkad skinka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".