Mandelfriterad fetaost

6 tärningar fetaost ca 1½-2 x 1½-2 cm tjocka
½ dl rismjöl
1 ägg
färska brödsmulor (mixat dagsgammalt vitt bröd eller pancobröd
finns i välsorterade livsmedelsaffärer)
några msk mandelspån (söndertryckta)
2 dl rapsolja

Vänd ostbitarna irismjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i brödsmulorna blandade med söndertryckta mandelspån. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fritera ostbitarna så att de får färg. Stoppa ner 1 tandpetare i varje tärning gärna tillsammans med 1 blå druva eller oliv. Kan förfriteras och sedan bara doppas en gång till, eller bara värma i 225° ugn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".