Krusbärsmarmelad

Jens Linder ur boken 'Bara Bär' I Meny vecka 27 2003
Den här marmeladen görs på omogna krusbär. Syran balanseras av en fin, lantlig sötma från akaciahonung och råsocker. Citronskal lägger till en aning parfymerad smak. 1 l gröna, omogna krusbär 1 dl vatten skal av ½ citron 3 dl råsocker 1 tsk akaciahonung ev. konserveringsmedel Snoppa bären och skölj dem noga. Låt bären koka upp med vattnet tills de blivit mosiga, cirka 10 minuter. Mixa moset helt slätt. Skör bort och strimla det yttersta citronskalet och se till att inget av det vita, beska kommer med. Koka upp moset med socker, citronskalsstrimlor och honung. Låt sjuda tills marmeladen tjocknat. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Häll upp den varma marmeladen på väl rengjorda, torra och varma burkar. Sätt på lock. Förvara svalt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".