Körsbärsvinäger eller körsbärsättika

Jens Linder ur boken ’Bara Bär’ I Meny vecka 27 2003
Vinägern passar bra till älgstek eller annat vilt, eller till fågel och fläskkött. Man kan också stänka den över desserter. Ättika gör man på samma vis, den blir lite friskare. 8 dl färska surkörsbär 6 dl rödvinsvinäger, vinättika (8%) eller ättiksprit (12%) Rensa, skölj och kärna ur körsbären. Fyll en flaska med bären. Häll på vinägern. Sätt på kork och låt stå i minst en månad. Sila sedan genom kaffefilter och häll upp nytt på flaskan efter att denna sköljts ur. Håller sig minst ett år, men kan användas på en gång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".