Clafoutis

Jens Linder ur boken ’Bara Bär’ I Meny vecka 27 2003
6 port Denna klassiska franska kaka kan göras med urkärnade surkörsbär, men traditionellt låter man kärnorna vara kvar. Ugnsvärme: 175 grader 2 ägg 5 msk strösocker 1 krm salt 1½ dl crème fraiche 2 cl kirsch eller rom 2 msk + 2 msk vetemjöl 2 msk smör till formen 1,7 liter färska körsbär (1kg) Arbeta ihop ägg, socker, salt, crème fraiche, sprit och hälften av mjölet. Smörj bottnen på en hög pajform, 22 centimeter i diameter, och strö på resten av mjölet. Fyll formen med smeten till två tredjedelar och toppa upp till kanten med körsbär. Grädda på mittfalsen i 175 grader varm ugn i cirka 20 minuter. När pajdegen har stannat är kakan klar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".