Vodkakörsbär

Jens Linder ur boken ’Bara Bär’ I Meny vecka 27 2003
6 port En tuff och spritig inläggning. Ät med glass eller använd som bas till en frisk bål. Om man kärnar ur bären får de en starkare spritsmak. Förvara kallt och konsumera inom två månader, eftersom alkoholhalten inte är så hög så kan blandningen börja jäsa. 8 dl färska sötkörsbär 2 dl vatten 2 dl strösocker 2 dl vodka vaniljglass eller andra frukter till servering Rensa, skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten och socker. Låt svalna. Tillsätt körsbär och vodka. Häll upp på glasburk med lock. Låt stå i minst två veckor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".