Alexander Sjögren Foto: Lars Pehrson/Scanpix

Meny v. 5

Menys gästkock Per Eriksson Broms i Storhogna, Jämtland, bjuder i dag på älgentrecote med svamp och rotsaker.

Frankrike är inte längre världens främsta vinland - Italien har gått om - vi får kommentarer från franska vinproducenter och vinskribenter.

Jonas Lundgren tävlade i går, onsdag, i VM i matlagning, Bocuse dÓr i Lyon. I Meny berättar han hur det gick.

Vi träffar också Anna Johansson och Alexander Sjögren, finalister i Årets Kock, Svenska mästerskapen i matlagning, som avgörs på Liseberg i Göteborg nästa vecka.

Rätt svar förra veckan:Sven Edvin Salje

Vinnare:
Torborg Sjögren, Uppsala
Margareta Eriksson, Falun
Ingmar Johanson, Karlskrona
Ruth Hägerbrand, Farsta

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 4 februari.        
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".