Agneta Falk

Mormor Agnetas bästa grova bröd

Agneta Falk
Menys gästkock november 2002

Mormor Agnetas bästa grova bröd
4½ dl grahamsmjöl
4½ dl vetemjöl
2½ dl havrekross
2½ dl hela rågkorn (kan ersättas av rågkross)
1 dl vetekli
2 dl solrosfrö (hela)
2 dl linfrö (hela)
3 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1½ dl katrinplommon och/eller soltorkade fikon (kan uteslutas)
1 dl mörk sirap
1 l lättfil

Blanda alla torra ingredienser väl. Grovhacka katrinplommonen eller fikonen. Blanda samtliga ingredienser. Lägg degen/smeten i 2 väl smorda formar. Grädda i ugn på 200° i ca 60 minuter. Brödet blir godast och saftigast om det förvaras i kyl. Går också utmärkt att djupfrysa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".