Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg

Wallenbergare på älgkalv

Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg
Menys gästkockar januari 2003

500 g älgkalvfärs
3 äggulor
2½ dl vispgrädde
1 kryddmått mald vitpeppar
1 tsk salt
2 skivor dygns gammalt formbröd (kantat)
50 g smör

Blanda färsen med saltet i matberedare eller med elvisp. Tillsätt äggulorna en och en och sedan grädden i en fin stråle. Tillsätt pepparn, sikta det fint rivna brödet på ett smörpapper. Forma fyra biffar av färsen. Lägg biffarna på brödet sikta bröd över. Stek biffarna i det gyllenbruna smöret på medelvärme, vänd och stek på andra sidan. Du kan med fördel låta biffarna eftersteka i ugnen. Serveras med potatispuré och lingon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".