Jordgubbstartelett med kardemummakesella

Reed Alveheim
Sommargästkock 2003

500 g färska jordgubbar
150 g honung (citron/lime)
smördeg (ca 200 g)
2½ dl kesellagourmet
½ dl vispgrädde
3 msk strösocker
10 kardemummakorn (stött)
Baka av smördegen i 4 bitar ca 15 minuter på 225º. Picka med gaffel innan så att den ej stiger för mycket. Skär ner jordgubbarna grovt. Hetta upp honungen i en större panna och vänd runt gubbarna så att de blir lite mjuka. Slå rikligt över den gräddade smördegen. Kesella: Vispa kesella, grädde och socker någon minut så att sockret löser sig. Smaka av med kardemumma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".