Skaldjursstuvning

Jörgen Folkesson Stuvenäs Gästgiveri,
Gästkock december 2003

2 msk smör
3 msk mjöl
1 dl vitt vin
1½ dl grädde
1½ mjölk
½ dl skaldjursfond
1½ dl blandade skaldjur
2 msk dill, finskuren
salt och peppar
Fräs smör i en kastrull, tillsätt mjölk under omrörning. Slå på vinet och fonden. Rör mycket för att undvika klumpar. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka i minst 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Smaka av med salt och peppar. Vid servering tillsätter man skaldjur och finhackad dill, kanske en liten skvätt cognac.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".