Ostkaka

Jörgen Folkesson Stuvenäs Gästgiveri,
Gästkock december 2003

6 l mjölk
3 ägg
3 äggulor
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ grädde
30 sötmandlar, hackade
4 bittermandel, hackade
1 msk löpe
Värm mjölken till 35º, vispa då i mjölet och tillsätt löpe. Rör blandningen tills det tjocknar. Dra åt sidan, rör då och då så ostmassan skiljer sig från vasslen. Häll i en fin sil och låt rinna av ordentligt. Vispa ner kaffegrädde, socker, ägg och mandel i ostmassan. Häll smeten i smörade formar. Grädda i ugnen på 175º tills kakan stannat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".