Färskpotatisspett med rostad paprika, kronärtskocka och ruccolasallad med balsamicoreduktion och spickeskinka

Johan Ingelsberg
Menys gästkock, augusti 2003

32 små kokta kalla färskpotatisar
2 msk olivolja
8 grillspett av trä
2 röda paprikor
1 liten burk kronärtskockor i olja
1 ask ruccolasallad
4 msk balsamicovinäger
1 msk socker
4 msk reducerad kalvfond
200 g tunt skivad spickeskinka salt och vitpeppar
Dela paprikorna i fyra bitar var, ta ur innehållet och gnid in dem i olivolja. Baka i ugn på 200º 15 minuter. Låt svalna och skala. Smält sockret i en kastrull, slå på 3 msk vinäger och kalvfonden. Koka till en simmig konsistens, smaka av med salt och peppar. Låt träpinnarna ligga och dra ett par timmar i vatten så börjar de inte brinna så lätt. Trä på alla ingredienserna på spettet och pensla med lite olivolja, lägg på grillen. Blanda salladen med resterande vinäger och 1 msk olivolja, salta och peppra. Lägg upp sallad och spickeskinka på en tallrik och servera tillsammans med spetten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista