Grillade sparris med gravlaxsallad

Stefan Holmström, Mahults Herrgård
Menys gästkock april 2003

Vit el. grön sparris
olivolja
strösocker
salt och vitpeppar
Skala sparrisen och lägg den i kallt vatten med strösocker, olivolja, salt och vitpeppar. Låt koka upp, dra av och låt den svalna i lagen.
Gravlaxcrémefraiche:
crémefraiche
1 snusfint hackad schalottenlök
citron salt och vitpeppar
1-2 tomater till tomatkötts- tärningar
ruccolasallad
Blanda crémefraiche med rikligt av hackad gravlax, snusfint hackad schalottenlök, rivet skal av en citron, salt och vitpeppar. Tag upp sparrisen från lagen och torka den försiktigt med hushållspapper. Pensla sparrisen med olivolja och grilla den. Servera med en matsked gravlaxcrémefraiche, gärna med ruccolasallad som smaksatts med lite limeolja. Sist strös lite finhackat tomatkött över.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".