Kyckling- och ankleverpastej

Gästkock Henrik Norström
I Meny 2003

10 portioner:
350 g kycklinglever,
passerad 50 g anklever
400 g smör
2 ägg
2 dl portvin
2 finhackade schalottenlökar
salt och peppar
Fräs löken utan att den tar färg, häll på vinet. Låt det koka tills vätskan försvunnit och sedan svalna. Lägg lever, ägg och lökkok i en matberedare. Mixa några varv. Häll på varmt skirat smör (ca 70) i jämn stråle under mixning, så att det blir en slät smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en terrinform, som klätts med plastfilm eller i individuella porslinsformar. Baka pastejen i 100 varm ugn i ca 30 minuter (till en kärntemperatur på 65). Om ni inte har en varmlufts ugn bakas pastejen i vattenbad i 125 varm ugn. Låt pastejen kallna innan ni använder den. Serveras med kavring och inlagd gurka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista