Crème Vichyssoise

Magnus Johansson
Menys Gästkock januari 2004

1 l buljong grönsaks el. höns
3 schalottenlökar
1 purjolök
6 potatisar
2 dl grädde alt. crème fraiche
Fräs lök och purjo i lite olja i en gryta. Tillsätt 1 liter god buljong och den tärnade potatisen. Koka potatisen mjuk (ca 35 minuter). Häll soppan i en mixer och mixa slät. Tillsätt grädden och krydda med salt och peppar. En bra soppa som också går bra att servera kall. Med olika tillbehör kan soppan serveras som förrätt eller som varmrätt. Exempel på tillbehör: strimlad skinka och purjolök ruccola, parmesanost och krutonger (vegetariska) brynt svamp och valnötter grillat kycklingspett fisk med skaldjur och dill ostron och löjrom (lyxig förrätt)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista