Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Crème Vichyssoise

Publicerat torsdag 1 januari 2004 kl 15.16

Magnus Johansson
Menys Gästkock januari 2004

1 l buljong grönsaks el. höns
3 schalottenlökar
1 purjolök
6 potatisar
2 dl grädde alt. crème fraiche
Fräs lök och purjo i lite olja i en gryta. Tillsätt 1 liter god buljong och den tärnade potatisen. Koka potatisen mjuk (ca 35 minuter). Häll soppan i en mixer och mixa slät. Tillsätt grädden och krydda med salt och peppar. En bra soppa som också går bra att servera kall. Med olika tillbehör kan soppan serveras som förrätt eller som varmrätt. Exempel på tillbehör: strimlad skinka och purjolök ruccola, parmesanost och krutonger (vegetariska) brynt svamp och valnötter grillat kycklingspett fisk med skaldjur och dill ostron och löjrom (lyxig förrätt)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".