Pot au feu på oxbringa och rotfrukter i pepparrotsbuljong

Magnus Johansson
Menys Gästkock januari 2004

800 g–1 kg oxbringa
50 g svamp, gärna Karl Johan
1 vitlöksklyfta
6 små schalottenlökar
1 morot, i tjocka slantar
100 g sellerirot, i bitar
100 g gulbetor, i bitar
100 g potatis i bitar
2 savojkålsblad i bitar
50 g riven pepparrot
1½ l god buljong timjan och lagerblad
Börja med att koka oxbringan mör (tål att kokas länge, minst 1½timme). Stek svampen och löken i lite smör, salta och peppra. Lägg i grönsakerna, buljongen, timjan och lagerblad. Koka tills grönsakerna är färdiga ca 20 minuter. Tillsätt den tärnade oxbringan, savojkålen och pepparroten. Låt koka upp. Servera med persilja över och en senapskräm bestående av 1 del grov senap, 1 del crème fraiche och lite flytande honung. Serveras med senapscrème.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista