Creme brylé "Catalan"

Magnus Lindström
Menys gästkock mars 2003

3 dl grädde
1 dl mjölk
60 g socker
4 äggulor
1 vaniljstång
1 cm kanelstång
½ apelsin
mixat farinsocker
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Riv skalet på apelsinen försiktigt så att det vita inte kommer med. Koka upp grädde, mjölk, vanilj, apelsinskal och kanelstången, låt sjuda i 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen. Vispa äggulor och socker poröst i degblandare. Tillsätt gräddmjölken och blanda. Sila och fördela i formar. Baka av i ugn på 120° tills smeten stelnat. Vid servering: Strö farinsocker över och bränn med brännare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".